Ignáczy Rita

Ignáczy Rita

Szakmai képesítések:
Végzettség: Közgazdász (PSZF, Corvinus)
Nyelvismeret: német, angol

Tapasztalat:

  • 9 év pénzügyi konzulens, rendszer bevezetési tapasztalat
  • 2 év komplex ERP rendszerbevezetés – projektmenedzsment tapasztalat
  • Microsoft Business Central, proAlpha szakismeret
  • 1 év kontroller nemzetközi gyártó cégnél
  • 4 év belső auditor nemzetközi kereskedő cégnél
  • 4 év gazdasági vezető, 1 év cégvezető nemzetközi kereskedő cégnél

„Az út maga a cél”

Projektvezetőként dolgozom, főként a vállalatirányítási rendszerek területén. Szakmai hátteremet a pénzügy-számviteli szakismeret adja, valamint az ilyenfajta projektekkel átélt tapasztalataim. Részt vettem bevezetési munkákban kívülről-belülről, felhasználóként és konzulensként is.

Mottómnak választottam a sportban megismert és megélt igazságot: „Az út maga a cél”. Nagy jelentőséget tulajdonítok a projektcél elérése mellett a projekt mentén generált kérdéseknek, problémáknak és azok kezelésének.

Tapasztalataim szerint egy komoly projekt megterhelő a vállalat számára. Ezzel együtt pedig óriási lehetőségeket is rejt, mert óhatatlanul előkerülnek a következő témák:

Együttműködés. Nincs az a projekt, ahol ne bukkannának a felszínre a meglévő ellentétek, akár személyes, akár osztályok közötti kapcsolatokról van szó. Igyekszem ezeket az ellentéteket felismerni, azok tisztázása érdekében. Enélkül úgy érzem, fél munkát végeznénk.

Egyéni fejlődés. A projekt sok esetben új feladatköröket, kompetenciákat igényel egyes résztvevőktől. Kulcsfontosságú az egyének fejlesztése, felkészítése az új feladatra. Ezeket a kihívásokat próbálom észrevenni, valamint a projekt során végig támogatni.

Motiválás. Csak a motivált munkatárstól várható el a tulajdonosi szemlélet.  Nagyon hamar kiderül, ha egy munkatárs kevésbé érzi magáénak a projektet, erre tudom felhívni a vezető figyelmét.

Én ma arra próbálok fókuszálni projektvezetőként, hogy ezeket a lehetőségeket ne szalasszuk el. Ezáltal a projekt során átélt változások eszközzé válnak. Az út lesz maga a cél!